Cappuccino cheesecake

Cappuccino cheesecake

Tenhle cappuccinový cheese cake se skládá ze tří vrstev, které společně tvoří výtečný celek. Silná čokoládová vrstva, sladká kávová vrstva a jemná smetanová vrstva se skvěle doplňují. Pokud více sladíte, přidejte do kávové vrstvy ještě cukr.

Jak už jsem zmiňovala u receptu na jahodový cheesecake, cheesecake je nejlepší vychlazený, takže s nakrojením musíme počkat nejlépe do druhého dne. Je to těžká zkouška, ale stojí to za to.

jaro 2017

Potřebujeme:

Na korpus:

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 50 g krupicového cukru
  • 1 vejce
  • špetka soli

Na čokoládovou vrstvu:

  • 200 g tmavé čokolády
  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 50 ml Baileys likéru

Na kávovou vrstvu:

  • 500 g mascarpone
  • 4 vejce
  • 2 lžíce instantní kávy
  • 1 lžíce horké vody
  • 2 lžíce rumu
  • 4 lžíce javorového sirupu

Na smetanovou vrstvu:

  • 2 zakysané smetany (celkem 400 g)
  • ½ lžičky sušené vanilky

Postup

Nejdříve smícháme všechny ingredience na korpus a vypracujeme z nich hladké těsto. Těsto dáme na chvíli odpočinout do lednice.

Poté si připravíme čokoládovou vrstvu. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu ve smetaně, rozmícháme do hladka, vmícháme Baileys a necháme chladnout.

Mezitím formu vyložíme těstem. Buď ho můžete rozválet, nebo „vymačkat“ prsty tak, aby vznikly nízké okraje. Na těsto potom nalijeme čokoládovou směs a dáme na chvilku do mrazáku stuhnout.

Mezitím si připravíme kávovou náplň. Kávu zalijeme lžící horké vody a důkladně zamícháme, aby nám vznikla silná kávová kašička. Do kašičky přidáme 2 lžíce rumu a 4 lžíce javorového sirupu. Tuto směs zašleháme do mascarpone a poté do směsi zašleháme vejce. Podle chuti můžeme ještě přisladit.

Kávovou směs nalijeme na koláč a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme na 170 °C asi 50 minut. Poté koláč vyjmeme, necháme trochu vychladnout a v troubě zvýšíme teplotu na 200 °C.

Obě smetany zamícháme dohromady a přidáme vanilku. Smetanovou směs rovnoměrně rozprostřeme po povrchu koláče a dáme celé ještě na 5 minut péct.

Upečený cheesecake necháme vychladnout a přemístíme do ledničky, kde se musí nejméně 3 – 4 hodiny chladit, než ho budeme podávat. Nejlépe však chutná druhý den, kdy správně ztuhne, rozleží se a chutě se hezky spojí.


Related Posts

Makový koláč z mascarpone

Makový koláč z mascarpone

Není žádným tajemstvím, že u nás doma jsou makové dezerty na prvním místě. Mák je skvělá ingredience a dá se ní vykouzlit spousta výborných věcí. Jednou z nich je i tenhle makový koláč z mascarpone, dalo by se ho vlastně nazvat i makový cheesecake. Je […]

Dýňový cheesecake

Dýňový cheesecake

Jistě mi dáte za pravdu, že k podzimu neodmyslitelně patří dýně.  Mají v kuchyni skvělé využití a kromě slaných pokrmů se skvěle hodí i do různých koláčů a buchet. A právě sladký recept jsme si pro vás dnes připravili. Jde o dýňový cheesecake, který je […]



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *