Celozrnné rohlíčky

Celozrnné rohlíčky

Tyhle celozrnné rohlíčky krásně voní po perníku a jsou trochu zdravější verzí tradičního vánočního cukroví. I přesto, že jsou slazené pouze trochou medu, chutnají skvěle. Pokud ale máte rádi opravdu sladké cukroví, nebojte se trochu medu či cukru přidat. Na přípravu jsou vlastně celkem snadné a udělají hodně parády. Určitě stojí za vyzkoušení a mít mezi běžným cukrovím i pár kousků toho zdravějšího je podle mě skvělé.

POTŘEBUJEME:

Na těsto:

  • 100 g celozrnné mouky (můžete použít třeba napůl celozrnnou žitnou a špaldovou)
  • 30 g pohankové mouky
  • 80 g másla
  • 1 žloutek
  • 50 g medu
  • ½ lžičky skořice
  • ½ lžičky perníkového koření
  • ½ lžičky prášku do pečiva

Na dokončení:

  • hořká čokoláda
  • nadrobno nasekané oříšky

POSTUP

Ze všech přísad na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici alespoň hodinu odležet.

Z těsta poté tvoříme rohlíčky, které pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.

Rohlíčky vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout.

Vychladlé rohlíčky namáčíme v rozpuštěné hořké čokoládě a posypeme nasekanými oříšky. Dobrou chuť!


Related Posts

Sádlové pracny

Sádlové pracny

Sádlové pracny jsou v naší rodině tradičním cukrovím, bez kterého se žádné Vánoce prostě neobejdou. Na první pohled to možná může vypadat trochu divně a někomu může vadit právě to, že jsou dělané ze sádla, ale můžu vás ujistit, že kdo to neví, tak to […]

Linecké cukroví

Linecké cukroví

Klasické linecké cukroví k Vánocům samozřejmě patří. Proto jsem pro vás sepsala recept, jak vánoční klasiku dělám já. Všechny recepty na linecké těsto jsou hodně podobné. Základem jsou hladká mouka, máslo, cukr a žloutky. Těsto je jednoduché, ale ve spojení s marmeládou vznikne dokonalá kombinace. […]



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *