Jogurtový perník s broskvemi

Jogurtový perník s broskvemi

Tenhle perník je podle mě úplný zázrak. Tak snadný, rychlý a naprosto vynikající. Je vláčný a typická chuť kakaového perníku se skvěle doplňuje právě s broskvemi. Úžasně voní po skořici a perníkovém koření a v ústech se úplně rozplývá. Já jsem si ho vážně zamilovala a až zjistíte, jak je snadný, určitě ho nebudete dělat jen jednou. Broskve se dají samozřejmě nahradit i jiným ovocem, to nechám na vás.

Potřebujeme:

  • 180 g hladké mouky
  • 180 g špaldové mouky
  • 140 g třtinového cukru
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky prášku do perníku
  • 1 lžička skořice
  • 1 velká lžíce kakaa
  • 3 vejce
  • malý kelímek bílého jogurtu (150 – 200 g)
  • 200 ml mléka
  • 200 g rozpuštěného másla
  • broskve nebo jiné ovoce na pokladení

Postup:

Postup je vážně naprosto snadný. Nejdříve smícháme všechny suché ingredience, tedy obě mouky, cukr, jedlou sodu, prášek do perníku, skořici a kakao.

Do této suché směsi přidáme vejce, bílý jogurt, mléko a máslo a důkladně promícháme.

Plech vymažeme tukem, nebo vyložíme pečícím papírem a nalijeme do něj těsto, které poklademe broskvemi pokrájenými na poloviny nebo čtvrtiny.

Perník pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi půl hodiny. Udělejte klasicky test špejlí, jestli je těsto propečené.

Perník necháme vychladnout a před podáváním lehce poprášíme moučkovým cukrem. Dobrou chuť!



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *