Kokosové kroužky

Kokosové kroužky

Kokosové nebo taky střapaté kroužky jsou takzvané strojkové cukroví, které jsme doma vždycky dělali s babičkou. Je nám jasné, že spousta z vás strojkové cukroví vůbec nezná, takže vám trochu vysvětlíme, o co jde. Ke klasickému starému strojku na maso se dá koupit nástavec na cukroví s různými tvary. Těsto se pak jenom dává do strojku, točí se kličkou a ze strojku odebíráte hotové tvary. Jde to rychle od ruky a je to snadné. Nás to jako malé hrozně bavilo, jak ze strojku lezlo těsto. A taky jsme je měly z cukroví nejraději. Pokud ale strojek nemáte, nezoufejte. Z těsta můžete vytvarovat třeba esíčka, kolečka nebo rohlíčky. I když musíme uznat, že ta střapatá kolečka ze strojku vždycky chutnají o něco líp.

Potřebujeme:

  • 60 g cukru
  • 120 g kokosu
  • 120 g másla
  • 300 g hladké mouky
  • trocha vanilky
  • 1 vejce
  • moučkový cukr na posypání

Postup

Všechny ingredience prohněteme v soudržné těsto, které necháme v lednici několik hodin nebo do druhého dne odpočinout.

Před zpracováním těsto vyndáme předem z ledničky, aby trochu povolilo, a trochu ho ještě prohněteme.

Poté těsto postupně dáváme do strojku a odebíráme proužky dlouhé asi 8 cm, které opatrně stočíme do kroužku a skládáme na vymazaný plech.

Kroužky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 – 15 minut do růžova. Kokosové kroužky jsme vždycky ještě obalovali v moučkovém cukru stejně, jako rohlíčky. Úplně ale stačí kroužky cukrem poprášit.


Related Posts

Vánoční ozdoby

Vánoční ozdoby

Vánoce už se kvapem blíží, a proto je skoro nejvyšší čas začít s přípravami. A tím teď nemyslím nakupování dárků, jak mnohé z vás asi napadlo. O tom Vánoce přeci nejsou. Tedy, alespoň u nás ne… Nevím, jestli je to výchovou, nebo dnešní uspěchanou dobou, ale stále […]

Celozrnné rohlíčky

Celozrnné rohlíčky

Tyhle celozrnné rohlíčky krásně voní po perníku a jsou trochu zdravější verzí tradičního vánočního cukroví. I přesto, že jsou slazené pouze trochou medu, chutnají skvěle. Pokud ale máte rádi opravdu sladké cukroví, nebojte se trochu medu či cukru přidat. Na přípravu jsou vlastně celkem snadné […]



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *