Makové palačinky s povidly a smetanou

Makové palačinky s povidly a smetanou

Pokud milujete palačinky, ale hledáte nějakou změnu, něco netradičního, tak je tenhle recept přesně pro vás. Je nad slunce jasné, že mák a povidla jsou dokonalým párem a tyto makové palačinky s povidly, zjemněné zakysanou smetanou jsou toho dalším důkazem. Za pár minut vykouzlíte obyčejný, ale přesto výjimečný dezert, kterým určitě potěšíte nejen milovníky máku. Můžete je podávat klasicky stočené, nebo vytvořit makový palačinkovník s povidly a smetanou. Ať tak či tak, doufám, že vám zachutnají, tak jako nám.

Potřebujeme:

  • 100 g máku (celý nebo mletý)
  • 500 ml vlažné vody
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • lžička skořice
  • tuk na opékání (já používám sádlo, nebo pokud máte pánev, která se nepřipaluje, jde to moc dobře i na sucho) 
  • zakysaná smetana
  • povidla

Postup 

Nejdříve si připravíme makové mléko. Do mixéru nebo smoothie-makeru dáme mák a vodu a necháme několik minut mixovat, dokud nám nevznikne světlounce šedé mléko. Mléko necedíme a přidáme k němu mouku a vajíčko a vše důkladně promícháme, aby nám nevznikly hrudky. Dochutíme trochou skořice a těsto na makové palačinky máme hotové.

Palačinky opékáme, jak jsme zvyklí, z obou stran. Při podávání každou palačinku pomažeme povidly a zakysanou smetanou a srolujeme. A to je všechno. Takhle rychlé a snadné to je. Dobrou chuť!


Related Posts

Buďáky

Buďáky

Recept na buchty s tímhle trochu zvláštním jménem jsme si před pár lety přivezly od tety z Kladenska. Upřímně, vůbec netušíme, jak přišly ke svému jménu, a vlastně jsme se po tom ani nijak zvlášť nepídily. Takže jestli někdo z vás ví, jak tento název vznikly, budeme rády, […]

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Z většiny ovoce děláme knedlíky tvarohové, ale u švestek je to jiná. Tyhle bramborové podáváme s mákem a ta kombinace je naprosto dokonalá. Chutnají trochu jako šišky s mákem, vylepšené o švestky. Těchhle knedlíků bych se mohla ujíst. Dělám je většinou rovnou z dvojité dávky a syrové knedlíky pak […]



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *