Makové palačinky s povidly a smetanou

Makové palačinky s povidly a smetanou

Pokud milujete palačinky, ale hledáte nějakou změnu, něco netradičního, tak je tenhle recept přesně pro vás. Je nad slunce jasné, že mák a povidla jsou dokonalým párem a tyto makové palačinky s povidly, zjemněné zakysanou smetanou jsou toho dalším důkazem. Za pár minut vykouzlíte obyčejný, ale přesto výjimečný dezert, kterým určitě potěšíte nejen milovníky máku. Můžete je podávat klasicky stočené, nebo vytvořit makový palačinkovník s povidly a smetanou. Ať tak či tak, doufám, že vám zachutnají, tak jako nám.

Potřebujeme:

  • 100 g máku (celý nebo mletý)
  • 500 ml vlažné vody
  • 150 g polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • lžička skořice
  • tuk na opékání (já používám sádlo, nebo pokud máte pánev, která se nepřipaluje, jde to moc dobře i na sucho) 
  • zakysaná smetana
  • povidla

Postup 

Nejdříve si připravíme makové mléko. Do mixéru nebo smoothie-makeru dáme mák a vodu a necháme několik minut mixovat, dokud nám nevznikne světlounce šedé mléko. Mléko necedíme a přidáme k němu mouku a vajíčko a vše důkladně promícháme, aby nám nevznikly hrudky. Dochutíme trochou skořice a těsto na makové palačinky máme hotové.

Palačinky opékáme, jak jsme zvyklí, z obou stran. Při podávání každou palačinku pomažeme povidly a zakysanou smetanou a srolujeme. A to je všechno. Takhle rychlé a snadné to je. Dobrou chuť!


Related Posts

Kynuté koláče

Kynuté koláče

Kynuté koláčky se dají udělat na spousty různých způsobů. Ať už malé nebo velké, s nejrůznějšími náplněmi. Jaká je ta vaše oblíbená? My děláme klasicky makovou, tvarohovou a povidlovou, někdy ořechovou. Použít ale můžete i různé druhy marmelád, rozvařená jablka se skořicí, nebo hrušková povidla. […]

Makový koláč z mascarpone

Makový koláč z mascarpone

Není žádným tajemstvím, že u nás doma jsou makové dezerty na prvním místě. Mák je skvělá ingredience a dá se ní vykouzlit spousta výborných věcí. Jednou z nich je i tenhle makový koláč z mascarpone, dalo by se ho vlastně nazvat i makový cheesecake. Je […]



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *