Domácí pizza

Domácí pizza

Máte rádi pizzu? Tak si někdy zkuste udělat tuhle domácí.  Stačí trochu mouky, oleje, droždí a trpělivosti, než těsto vykyne. Můžete si na ni dát cokoliv, na co máte zrovna chuť a pizza vás vyjde na pár korun. Věřte mi, že s pocitem, že jste si ji sami upekli, bude chutnat lépe, než ve vyhlášené pizzerii. Je opravdu výborná.

Potřebujeme:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g hladké mouky (nebo hladké špaldové)
  • 300 ml vlažné vody
  • 5 lžic olivového oleje
  • ½ kostky droždí
  • ½ lžičky cukru
  • 1 lžička soli

Na potření:

  • rozpuštěné máslo
  • prolisovaný česnek

Postup

Droždí rozmícháme s cukrem na kašičku, přidáme lžíci mouky a polovinu vlažné vody. Necháme na teplém místě vzejít kvásek.

Do mouky vlijeme kvásek, olej, zbytek vody, osolíme a hněteme asi 10 minut. Těsto necháme 2 hodiny v teple kynout.

Z těsta vyválíme jednu velkou placku nebo více menších a naplníme podle chuti. Já jsem na pizzu dala rajčatový protlak, italské bylinky, šunku, žampiony, tuňáka, olivy a sýr.

Pizzu pečeme v dobře vyhřáté troubě na 250 °C (ideálně na předehřátém plechu), dokud nám okraje nezezlátnou.

Okraje pizzy potřeme ihned po vyndání z trouby směsí másla a prolisovaného česneku. Dobrou chuť!



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *