Parmazánové rizoto se slaninou

Parmazánové rizoto se slaninou

Možná to vypadá trochu jako rýžová kaše a možná vám ta kombinace připadá zvláštní, ale věřte mi, že kdo ochutná, uvěří, jak moc dobré tohle rizoto je. Je to trochu kombinace tradičních slovenských brynzových halušek spojených s italskou kuchyní a výsledek chutná vážně skvěle. Navíc je rychle hotové a snadné na přípravu.

Potřebujeme:

  • 1 hrnek rýže
  • trochu olivového oleje
  • 0,5 hrnku bílého vína
  • 1,5 hrnku vody
  • 0,5 hrnku mléka
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • slanina
  • několik lístků bazalky

Postup

Ne olivovém oleji lehce osmažíme rýži a zalijeme bílým vínem. Poté přilíváme postupně po částech vodu, dokud se všechna nevsákne a rýže nezměkne. Množství vody je pouze orientační, uvidíte sami, kolik tekutiny bude rýže potřebovat.

Když je rýže skoro měkká, přilijeme mléko na zjemnění, necháme vsáknout, rizoto osolíme a vmícháme nastrouhaný parmazán.

Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi.

Parmazánové rizoto servírujeme s osmaženou slaninou a ozdobíme lístkem bazalky. Nejlépe chutná se sklenkou dobrého vína. Dobrou chuť!


Related Posts

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Tyhle těstoviny by mě samotnou podle receptu nejspíš nikdy neoslovily, ale když Tomáš přijel ze služební cesty, kde je ochutnal v italské restauraci, básnil o nich a já už neměla na výběr. Museli jsme je vyzkoušet doma. Podle jeho slov jsou snadné, rychlé, dokonalé, což […]

Dýňové rizoto s lososem

Dýňové rizoto s lososem

Znovu dýně, vždyť je jejich sezóna. Tentokrát jsem ji doplnila lososem a kombinace mě mile překvapila. Chuť dýňového rizota se s lososem skvěle doplňuje a vznikne tak báječné jídlo na rychlou večeři i sváteční oběd. podzim 2017 Potřebujeme: ½ dýně hokkaido 1 hrnek kulatozrnné rýže 4 […]



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *