Parmazánové rizoto se slaninou

Parmazánové rizoto se slaninou

Možná to vypadá trochu jako rýžová kaše a možná vám ta kombinace připadá zvláštní, ale věřte mi, že kdo ochutná, uvěří, jak moc dobré tohle rizoto je. Je to trochu kombinace tradičních slovenských brynzových halušek spojených s italskou kuchyní a výsledek chutná vážně skvěle. Navíc je rychle hotové a snadné na přípravu.

Potřebujeme:

  • 1 hrnek rýže
  • trochu olivového oleje
  • 0,5 hrnku bílého vína
  • 1,5 hrnku vody
  • 0,5 hrnku mléka
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • slanina
  • několik lístků bazalky

Postup

Ne olivovém oleji lehce osmažíme rýži a zalijeme bílým vínem. Poté přilíváme postupně po částech vodu, dokud se všechna nevsákne a rýže nezměkne. Množství vody je pouze orientační, uvidíte sami, kolik tekutiny bude rýže potřebovat.

Když je rýže skoro měkká, přilijeme mléko na zjemnění, necháme vsáknout, rizoto osolíme a vmícháme nastrouhaný parmazán.

Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi.

Parmazánové rizoto servírujeme s osmaženou slaninou a ozdobíme lístkem bazalky. Nejlépe chutná se sklenkou dobrého vína. Dobrou chuť!


Related Posts

Dýňové rizoto s lososem

Dýňové rizoto s lososem

Znovu dýně, vždyť je jejich sezóna. Tentokrát jsem ji doplnila lososem a kombinace mě mile překvapila. Chuť dýňového rizota se s lososem skvěle doplňuje a vznikne tak báječné jídlo na rychlou večeři i sváteční oběd. podzim 2017 Potřebujeme: ½ dýně hokkaido 1 hrnek kulatozrnné rýže 4 […]

Maminčiny brynzové halušky

Maminčiny brynzové halušky

Já naprosto miluji brynzové halušky. Ty nejlepší dělá moje maminka a ta mě je také naučila. Nejlepší jsou s čerstvou ovčí brynzou, která se u nás docela těžko sežene, a myslím si, že balená se s tou čerstvou dá jen těžko srovnat. Ale protože není úplně […]



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *