Slaninové tyčky

Slaninové tyčky

Tyto slaninové tyčky jsou úplně jednoduché a chutnají skvěle. Výborně se hodí na Silvestra, nebo na jakoukoliv jinou oslavu. Když je budete podávat k pivu nebo vínu místo brambůrků, určitě zabodujete. Nejlépe chutnají z domácího listového těsta, na které si můžete prokliknout.

Vánoce 2016

Potřebujeme:

  • rajský protlak
  • 150 g sýra (goudy nebo eidamu)
  • 150 g slaniny (nakrájené na velmi tenké plátky)
  • tymián, případně trochu soli
  • 1 vejce
  • sezamová semínka

Postup

Listové těsto rozválíme, pomažeme rajským protlakem a posypeme tymiánem. Můžeme trochu osolit a posypeme najemno nastrouhaným sýrem. (Můžeme použít i plátkový sýr, kterým těsto poklademe) Poté navrch dáme slaninu.

Těsto nakrájíme ostrým nožem na asi centimetrové proužky. Proužky stočíme do spirály a přemístíme na plech. Tyčky nakonec potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme sezamovými semínky a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme na 180 °C, dokud tyčinky nezezlátnou.


Related Posts

Parmazánové rizoto se slaninou

Parmazánové rizoto se slaninou

Možná to vypadá trochu jako rýžová kaše a možná vám ta kombinace připadá zvláštní, ale věřte mi, že kdo ochutná, uvěří, jak moc dobré tohle rizoto je. Je to trochu kombinace tradičních slovenských brynzových halušek spojených s italskou kuchyní a výsledek chutná vážně skvěle. Navíc […]

Špagety Carbonara

Špagety Carbonara

Tyhle těstoviny by mě samotnou podle receptu nejspíš nikdy neoslovily, ale když Tomáš přijel ze služební cesty, kde je ochutnal v italské restauraci, básnil o nich a já už neměla na výběr. Museli jsme je vyzkoušet doma. Podle jeho slov jsou snadné, rychlé, dokonalé, což […]



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *