Šunkové rohlíčky s parmazánem

Šunkové rohlíčky s parmazánem

Tyhle rohlíčky se perfektně hodí na různé oslavy, nebo jen tak třeba ke snídani. Pokud vám zbyly brambory od oběda, je tohle pro ně skvělé využití. Do náplně můžete použít různé druhy tvrdých sýrů. My jsme třeba měli doma zrovna bylinkovou goudu, kterou jsem smíchala s parmazánem a výsledek byl vynikající. Stejně tak můžete nahradit šunku třeba anglickou slaninou, nebo klidně nastrouhaným točeným salámem.

Potřebujeme:

  • 200 g uvařených brambor
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 50 g másla
  • 1 vejce na potření
  • 150 g šunky
  • 80 – 100 g strouhaného parmazánu (část můžete nahradit i jiným tvrdým sýrem)

Postup

Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme nebo nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mouku, prášek do pečiva, sůl a máslo a vypracujeme soudržné těsto. Těsto dáme do lednice asi na hodinu odpočinout.

Těsto rozválíme na tenkou placku ve tvaru obdelníku, poklademe plátky šunky a posypeme strouhaným sýrem (trochu sýra si necháme stranou na posypání rohlíčků).

Placku rozdělíme na čtverce a ty pak úhlopříčně přepůlíme na trojúhelníky. Z trojúhelníků rolujeme rohlíčky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme zbytkem parmazánu.

Rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 20 minut dozlatova. Necháme trochu vychladnout a můžeme hned podávat. Dobrou chuť!



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *