Tagliatelle s uzeným lososem

Tagliatelle s uzeným lososem

Tyhle tagliatelle se smetanovou omáčkou, uzeným lososem a koprem jsou skvělým receptem jak na každodenní rychlou večeři, tak i na sváteční romantickou večeři, doplněnou sklenkou sektu nebo bílého vína. Příprava je totiž velmi rychlá a nenáročná, chuť je ale slavnostní. Důkazem toho, že krása je skutečně v jednoduchosti je právě tohle jídlo, protože ho vykouzlíte jen z pár ingrediencí a chutná skvěle.

Potřebujeme:

  • 250 g těstovin Tagliatelle
  • 100 g uzeného lososa
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • panák bílého vína
  • svazeček čerstvého kopru (může posloužit i mražený nebo sušený, ale čerstvý je vždy nejlepší)
  • sůl, pepř
  • trocha olivového oleje
  • trocha citronové šťávy

Postup

Nejdříve si dáme vařit těstoviny, protože zbytek už bude rychlá akce. Než se nám těstoviny uvaří, stihneme si připravit omáčku.

Oloupeme si česnek a nakrájíme ho na plátky. Lososa pokrájíme na malé kousky (plátek si můžete nechat na ozdobu). Kopr také pokrájíme nadrobno.

Na rozpálenou pánev nalijeme trochu olivového oleje a osmažíme na něm česnek. Poté česnek zalijeme trochou bílého vína, necháme odpařit a přilijeme smetanu. Omáčku trochu osolíme a opepříme, promícháme a prohřejeme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a  nakonec přidáme uzeného lososa a kopr, poté už nevaříme.

Těstoviny scedíme a smícháme s omáčkou. A je hotovo. Tagliatelle servírujeme s plátkem uzeného lososa a snítkou kopru. Dobrou chuť!


Related Posts

Špagety Carbonara

Špagety Carbonara

Tyhle těstoviny by mě samotnou podle receptu nejspíš nikdy neoslovily, ale když Tomáš přijel ze služební cesty, kde je ochutnal v italské restauraci, básnil o nich a já už neměla na výběr. Museli jsme je vyzkoušet doma. Podle jeho slov jsou snadné, rychlé, dokonalé, což […]

Dýňové rizoto s lososem

Dýňové rizoto s lososem

Znovu dýně, vždyť je jejich sezóna. Tentokrát jsem ji doplnila lososem a kombinace mě mile překvapila. Chuť dýňového rizota se s lososem skvěle doplňuje a vznikne tak báječné jídlo na rychlou večeři i sváteční oběd. podzim 2017 Potřebujeme: ½ dýně hokkaido 1 hrnek kulatozrnné rýže 4 […]



Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *