Sladké recepty

Mrkváčky

Mrkváčky, neboli mrkvové šátečky s povidly, jsou zdravé, rychlé, snadné, bez cukru a přesto chutnají skvěle. Mají jediný nedostatek – strašně rychle mizí. Doporučuji udělat je z dvojité dávky. My jsme je snědli ve dvou za večer. Když je trochu pocukrujete, vypadají ještě lépe a určitě jimi ani návštěvu neurazíte. Cukr ale není vůbec nutný. Sama jsem byla překvapená, že bez krystalky cukru či kapky medu chutnají výborně. Vyzkoušejte je a uvidíte sami. Tyhle mrkváčky jsou skvělé a můžete s nimi mlsat bez výčitek.

zima 2017

Potřebujeme:

  • 2 větší mrkve (asi 140 g)
  • 210 g špaldové mouky (já jsem použila hladkou špaldovou mouku, ale můžete dát i celozrnnou)
  • 140 g másla
  • špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • 1 sklenička povidel
  • Postup

Nejdříve nastrouháme mrkve najemno. Přidáme mouku, máslo, sůl, prášek do pečiva a skořici a vypracujeme hladké těsto.

Těsto vyválíme na pomoučeném válu na tenký plát, který stejnoměrně rozkrájíme na čtverečky. Do každého čtverečku dáme lžičku povidel a zabalíme. Spojíme všechny rohy, aby nám vznikl šáteček.

Šátečky dáme na vymazaný plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Necháme je vychladnout a při podávání můžeme (spíš kvůli okrase než chuti) jemně pocukrovat.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s