Sladké recepty

Citronové tartaletky s vanilkovým krémem

Tyhle tartaletky jsou takovým svěžím poslem léta. Korpus je křehký a má lehkou citronovou chuť, kterou skvěle doplňuje vanilkový pudinkový krém a sladké maliny. Já jsem se do nich zamilovala na první ochutnání a i přesto, že jsou snadné a docela rychlé, zmizí vždycky ještě rychleji. Pokud hledáte něco jednoduchého s velkým efektem, jsou to právě tyhle tartaletky. Kromě toho, že skvěle vypadají, hlavně báječně chutnají.

jaro 2017

Potřebujeme:

Na korpus:

  • 250 g hladké mouky
  • 60 g moučkového cukru
  • 125 g másla
  • 1 vajíčko
  • kůra a šťáva z 1 citronu

Na krém:

  • 1 vanilkový pudink
  • 500 ml mléka
  • 1 tvaroh
  • 2 lžíce cukru krupice
  • trocha vanilky
  • (javorový sirup)

Na ozdobu:

  • ovoce (maliny,borůvky, rybíz, ostružiny, jahody, kiwi, …)

Postup

Na korpus smícháme všechny ingredience a zpracujeme v hladké těsto. Pokud se nám zdá těsto moc suché, můžeme si pomoct trochou vody (maximálně 1 – 2 lžíce). Těsto dáme nejméně na půl hodiny odležet do ledničky.

Mezitím si připravíme pudink podle návodu na obalu. (Asi dvě třetiny mléka s dvěma lžícemi cukru přivedeme k varu, přilijeme zbytek mléka s pudinkovým práškem a za stálého míchání vaříme asi minutu.) Pudink necháme vychladnout.

Troubu předehřejeme na 160 °C. Těsto rozdělíme na 6 stejných částí (pokud máte menší formičky, tak na více) a naplníme jím formičky na tartaletky. Pokud nemáme tartaletkové formičky, poslouží nám plech a košíčky na muffiny. Korpusy pečeme asi 10 – 15 minut do růžova.

Vychlazený pudink rozšleháme s tvarohem, přidáme vanilku a podle chuti můžeme ještě osladit javorovým sirupem (popřípadě můžete použít moučkový cukr, přislazení ale není nutné). Vychladlé korpusy naplníme vanilkovým krémem a ozdobíme ovocem.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s