Tyhle tartaletky jsou takovým svěžím poslem léta. Korpus je křehký a má lehkou citronovou chuť, kterou skvěle doplňuje vanilkový pudinkový krém a sladké maliny. Já jsem se do nich zamilovala na první ochutnání a i přesto, že jsou snadné a docela rychlé, zmizí vždycky ještě rychleji. Pokud hledáte něco jednoduchého s velkým efektem, jsou to právě tyhle tartaletky. Kromě toho, že skvěle vypadají, hlavně báječně chutnají.
jaro 2017
Potřebujeme:
Na korpus:
-
250 g hladké mouky
-
60 g moučkového cukru
-
125 g másla
-
1 vajíčko
-
kůra a šťáva z 1 citronu
Na krém:
-
1 vanilkový pudink
-
500 ml mléka
-
1 tvaroh
-
2 lžíce cukru krupice
-
trocha vanilky
-
(javorový sirup)
Na ozdobu:
-
ovoce (maliny,borůvky, rybíz, ostružiny, jahody, kiwi, …)
Postup
Na korpus smícháme všechny ingredience a zpracujeme v hladké těsto. Pokud se nám zdá těsto moc suché, můžeme si pomoct trochou vody (maximálně 1 – 2 lžíce). Těsto dáme nejméně na půl hodiny odležet do ledničky.
Mezitím si připravíme pudink podle návodu na obalu. (Asi dvě třetiny mléka s dvěma lžícemi cukru přivedeme k varu, přilijeme zbytek mléka s pudinkovým práškem a za stálého míchání vaříme asi minutu.) Pudink necháme vychladnout.
Troubu předehřejeme na 160 °C. Těsto rozdělíme na 6 stejných částí (pokud máte menší formičky, tak na více) a naplníme jím formičky na tartaletky. Pokud nemáme tartaletkové formičky, poslouží nám plech a košíčky na muffiny. Korpusy pečeme asi 10 – 15 minut do růžova.
Vychlazený pudink rozšleháme s tvarohem, přidáme vanilku a podle chuti můžeme ještě osladit javorovým sirupem (popřípadě můžete použít moučkový cukr, přislazení ale není nutné). Vychladlé korpusy naplníme vanilkovým krémem a ozdobíme ovocem.