Slané recepty

Tagliatelle s uzeným lososem

Tyhle tagliatelle se smetanovou omáčkou, uzeným lososem a koprem jsou skvělým receptem jak na každodenní rychlou večeři, tak i na sváteční romantickou večeři, doplněnou sklenkou sektu nebo bílého vína. Příprava je totiž velmi rychlá a nenáročná, chuť je ale slavnostní. Důkazem toho, že krása je skutečně v jednoduchosti je právě tohle jídlo, protože ho vykouzlíte jen z pár ingrediencí a chutná skvěle.

Potřebujeme:

  • 250 g těstovin Tagliatelle
  • 100 g uzeného lososa
  • 2 – 3 stroužky česneku
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • panák bílého vína
  • svazeček čerstvého kopru (může posloužit i mražený nebo sušený, ale čerstvý je vždy nejlepší)
  • sůl, pepř
  • trocha olivového oleje
  • trocha citronové šťávy

Postup

Nejdříve si dáme vařit těstoviny, protože zbytek už bude rychlá akce. Než se nám těstoviny uvaří, stihneme si připravit omáčku.

Oloupeme si česnek a nakrájíme ho na plátky. Lososa pokrájíme na malé kousky (plátek si můžete nechat na ozdobu). Kopr také pokrájíme nadrobno.

Na rozpálenou pánev nalijeme trochu olivového oleje a osmažíme na něm česnek. Poté česnek zalijeme trochou bílého vína, necháme odpařit a přilijeme smetanu. Omáčku trochu osolíme a opepříme, promícháme a prohřejeme. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a  nakonec přidáme uzeného lososa a kopr, poté už nevaříme.

Těstoviny scedíme a smícháme s omáčkou. A je hotovo. Tagliatelle servírujeme s plátkem uzeného lososa a snítkou kopru. Dobrou chuť!

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s