Sladké recepty

Medové sušenky

Snad nejjednodušší a nejrychlejší sušenky, co znám, a přitom mají pokaždé u všech tak velký úspěch. Jen z pár ingrediencí vytvoříte za chvilku krásné sušenky, které skvěle chutnají. A sama taky ocením, že jsou slazené pouze medem a můžete udělat i o něco zdravější verzi, když použijete například celozrnnou mouku. Oříšky dejte, jaké máte nejradši. Skvěle chutnají s vlašskými, pekanovými, kešu i mandlemi, ale taky můžete zkusit třeba pistácie nebo arašídy. Tak šup do pečení a do půl hodinky máte tyhle krásky na stole 😊

Potřebujeme:

  • 240 g hladké mouky (můžete napůl použít celozrnnou, špaldovou, ovesnou nebo třeba pohankovou)
  • 160 g másla
  • 5 lžic medu
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • špetka soli
  • libovolné ořechy

Postup

Smícháme všechny ingredience kromě ořechů a vypracujeme hladké těsto, nebo necháme kuchyňského robota udělat tuhle práci za nás.

Těsto je hodně měkké. Uděláme z něj kouli a můžeme dát na půl hodiny do lednice odležet. Někdy s těstem pracuji rovnou a taky to jde hezky, ale pokud máte čas, nechte ho chvilku odpočinout.

Z těsta potom tvoříme malé kuličky a na každou přimáčkneme ořech.

Sušenky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 15 minut do zlatova. Hlídejte je, snadno se spálí.

Pře podáváním můžeme sušenky ještě poprášit moučkovým cukrem.

Vychladlé sušenky skladujeme v uzavřené nádobě a takto nám vydrží několik dní krásně čerstvé.

Napsat komentář