Doporučené · Slané recepty

Krémová polévka z červené řepy se sýrem Feta a čerstvou bazalkou

Polévka z červené řepy? Že to zní divně a ještě divněji vypadá? No vyzkoušejte sami a uvidíte. Já tuhle polévku miluji. Poprvé jsme podobnou ochutnali v jedné rakouské restauraci, kde ji podávali se strouhaným křenem a ta kombinace byla také vynikající. Já jsem jí doma vyzkoušela se zakysanou smetanou, sýrem Feta a bazalkou a výsledek je dokonalý.

Potřebujeme:

  • 1 větší červená řepa
  • 1 brambora
  • 1 mrkev
  • 3-4 stroužky česneku
  • tymián
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • trochu mléka nebo smetany na vaření pro zjemnění

K podávání:

  • zakysaná smetana
  • sýr Feta
  • bazalka

Postup

Červenou řepu za syrova oloupeme a nakrájíme na kostky. Stroužky česneku nakrájíme na plátky.

Na olivovém oleji osmahneme česnek a poté přidáme řepu. Trochu orestujeme a zalijeme vodou tak, aby byla řepa akorát potopená. Řepu takto necháme vařit alespoň 20 minut, klidně půl hodiny. Dávejte pozor, aby měla řepa pořád dostatek vody a nevyvařila se.

Nakrájíme si bramboru a mrkev, které poté přidáme k řepě, ochutíme solí, pepřem a lžičkou tymiánu a vaříme dalších 20 minut, dokud není všechna zelenina měkká.

Směs odstavíme, přemístíme do stolního mixéru a rozmixujeme do hladka. Polévku můžeme zjemnit trochou mléka nebo smetany, podle hustoty naředit vodou a ještě dochutit solí, pepřem, popřípadě tymiánem.

Polévku servírujeme se lžící zakysané smetany, rozdrobeným Feta sýrem a čerstvou bazalkou. Dobrou chuť!

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s