Sladké recepty

Kokosové kroužky

Kokosové nebo taky střapaté kroužky jsou takzvané strojkové cukroví, které jsme doma vždycky dělali s babičkou. Je nám jasné, že spousta z vás strojkové cukroví vůbec nezná, takže vám trochu vysvětlíme, o co jde. Ke klasickému starému strojku na maso se dá koupit nástavec na cukroví s různými tvary. Těsto se pak jenom dává do strojku, točí se kličkou a ze strojku odebíráte hotové tvary. Jde to rychle od ruky a je to snadné. Nás to jako malé hrozně bavilo, jak ze strojku lezlo těsto. A taky jsme je měly z cukroví nejraději. Pokud ale strojek nemáte, nezoufejte. Z těsta můžete vytvarovat třeba esíčka, kolečka nebo rohlíčky. I když musíme uznat, že ta střapatá kolečka ze strojku vždycky chutnají o něco líp.

Potřebujeme:

  • 60 g cukru
  • 120 g kokosu
  • 120 g másla
  • 300 g hladké mouky
  • trocha vanilky
  • 1 vejce
  • moučkový cukr na posypání

Postup

Všechny ingredience prohněteme v soudržné těsto, které necháme v lednici několik hodin nebo do druhého dne odpočinout.

Před zpracováním těsto vyndáme předem z ledničky, aby trochu povolilo, a trochu ho ještě prohněteme.

Poté těsto postupně dáváme do strojku a odebíráme proužky dlouhé asi 8 cm, které opatrně stočíme do kroužku a skládáme na vymazaný plech.

Kroužky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10 – 15 minut do růžova. Kokosové kroužky jsme vždycky ještě obalovali v moučkovém cukru stejně, jako rohlíčky. Úplně ale stačí kroužky cukrem poprášit.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s