Tyhle celozrnné rohlíčky krásně voní po perníku a jsou trochu zdravější verzí tradičního vánočního cukroví. I přesto, že jsou slazené pouze trochou medu, chutnají skvěle. Pokud ale máte rádi opravdu sladké cukroví, nebojte se trochu medu či cukru přidat. Na přípravu jsou vlastně celkem snadné a udělají hodně parády. Určitě stojí za vyzkoušení a mít mezi běžným cukrovím i pár kousků toho zdravějšího je podle mě skvělé.
POTŘEBUJEME:
Na těsto:
- 100 g celozrnné mouky (můžete použít třeba napůl celozrnnou žitnou a špaldovou)
- 30 g pohankové mouky
- 80 g másla
- 1 žloutek
- 50 g medu
- ½ lžičky skořice
- ½ lžičky perníkového koření
- ½ lžičky prášku do pečiva
Na dokončení:
- hořká čokoláda
- nadrobno nasekané oříšky
POSTUP
Ze všech přísad na těsto vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici alespoň hodinu odležet.
Z těsta poté tvoříme rohlíčky, které pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 10 minut.
Rohlíčky vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout.
Vychladlé rohlíčky namáčíme v rozpuštěné hořké čokoládě a posypeme nasekanými oříšky. Dobrou chuť!
Nejlepší vánoční cukroví, které jsem letos pekla 😊 recepty od Vás vždycky moc chutnají 😊😊
To se mi líbíTo se mi líbí
Moc děkujeme, Dominiko 🙂 to máme velkou radost, že Vám naše recepty chutnají 🙂
To se mi líbíTo se mi líbí