Tohle cukroví je bezlepkové a bez přidaného cukru, což rozhodně na chuti nijak nepoznáte. Doporučuji udělat rovnou dvojitou dávku, uvedené množství vystačí na jeden plech marokánek a ty zmizí, ani nebudete vědět jak. Jenom během ochutnávání je většinou půlka pryč a Vánoc se ani nedožijí.
POTŘEBUJEME:
- 3 velké hrsti nasekaných ořechů (vlašské, lískové, mandle, pekanové, nebo jakékoliv jiné)
- hrst a půl rozinek nebo pokrájených datlí/ fíků či jiného sušeného ovoce
- 30 g pohankové mouky
- 200 ml rostlinného mléka (rýžové/ ovesné/ kokosové)
- 1 lžička skořice
- 40 – 50 g hořké čokolády
POSTUP
Pohankovou mouku s rostlinným mlékem dáme do rendlíku a za stálého míchání na mírném plameni svaříme na hustou kaši.
Do této kaše zamícháme nasekané ořechy, sušené ovoce a skořici. Dle chuti můžete trochu přisladit medem, není to ale potřeba.
Plech vyložíme pečícím papírem a tvoříme na něj ze směsi malé placičky.
Marokánky pečeme na 150 °C asi 45 – 50 minut.
Hotové marokánky necháme vychladnout a poté pocákáme nebo namáčíme v rozpuštěné hořké čokoládě.
Dobrou chuť!