Pokud také každoročně při pečení cukroví řešíte obvyklý problém, co se zbylými bílky, tak vyzkoušejte tyhle ořechové pusinky. Jsou krásně nadýchané a na jazyku se jen rozplývají. A pokud máte těch bílků opravdu hodně, mohou pusinky posloužit i jako jedlé dárky 😉
Potřebujeme:
- 125 g bílků
- 150 g krystalového cukru
- 100 g moučkového cukru
- 150 g jakýchkoli mletých ořechů (já jsem použila cca 2/3 lískových a 1/3 mandlí)
Postup
Bílky s krystalovým cukrem dáme do vodní lázně a za občasného míchání zahřejeme na cca 45 stupňů. Přesnou teplotu není potřeba měřit, stačí do bílků občas ponořit prst – když vás to začne trochu pálit, tak už dál neohřívejte. Ohřáté bílky vyšleháme v tuhý, krásně hladký sníh.
Moučkový cukr prosejeme přes sítko a smícháme s mletými ořechy. Tuto směs vmícháme do vyšlehaných bílků a necháme cca čtvrt hodiny odstát. Ze vzniklé hmoty tvoříme pomočí lžičky malé hrudky a klademe je na plech vyložený pečicím papírem.
Pusinky pečeme na 110 – 120 stupňů dozlatova (cca 60 minut).