Tyhle malé bochánky patří mezi cukroví, které není vůbec náročné na přípravu. Je rychle hotové, a přesto udělá velkou parádu, tím víc, když ho připravíte ve třech různých verzí. Já jsem vyzkoušela kromě klasických čokoládových taky perníkové a kokosové bez lepku. Množství vyjde od každého druhu na jeden plech. Být v Americe, jsou tohle přesně ty sušenky, které bychom připravili pro Santu. Skvěle totiž chutnají se sklenicí mléka.
Potřebujeme:
ČOKOLÁDOVÉ
- 125 g hladké mouky, z části můžete nahradit celozrnnou
- 100 g cukru
- 60 g kakaa
- 60 g másla
- 2 vejce
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžička rumu
- 1 lžička perníkového koření
PERNÍKOVÉ
- 200 g hladké mouky (z části můžete nahradit celozrnnou)
- 90 g cukru
- 1 lžíce kakaa
- 40 g másla
- 2 vejce
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžíce rumu
- 1 lžička perníkového koření
- 1 lžička skořice
KOKOSOVÉ BEZ LEPKU
- 150 g bezlepkové mouky (já jsem zvolila poměr 70 g rýžové, 30 g kokosové a 25 g škrobu)
- 80 g cukru
- 45 g kokosu
- 50 g másla
- 2 vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- trochu sušené vanilky
- 1 lžička rumu
Navíc
- moučkový cukr na obalování
Postup
Všechny ingredience smícháme a vypracujeme těsto, které dáme do lednice na pár hodin odležet. Těsto by mělo být trochu lepkavé, aby na něm dobře držel moučkový cukr.
Z těsta tvoříme kuličky, které obalíme v moučkovém cukru a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 10–15 minut.

