Sladké recepty

Crinkles

Tyhle malé bochánky patří mezi cukroví, které není vůbec náročné na přípravu. Je rychle hotové, a přesto udělá velkou parádu, tím víc, když ho připravíte ve třech různých verzí. Já jsem vyzkoušela kromě klasických čokoládových taky perníkové a kokosové bez lepku. Množství vyjde od každého druhu na jeden plech. Být v Americe, jsou tohle přesně ty sušenky, které bychom připravili pro Santu. Skvěle totiž chutnají se sklenicí mléka.

Potřebujeme:

ČOKOLÁDOVÉ

  • 125 g hladké mouky, z části můžete nahradit celozrnnou
  • 100 g cukru
  • 60 g kakaa
  • 60 g másla
  • 2 vejce
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička rumu
  • 1 lžička perníkového koření

PERNÍKOVÉ

  • 200 g hladké mouky (z části můžete nahradit celozrnnou)
  • 90 g cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • 40 g másla
  • 2 vejce
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička skořice

KOKOSOVÉ BEZ LEPKU

  • 150 g bezlepkové mouky (já jsem zvolila poměr 70 g rýžové, 30 g kokosové a 25 g škrobu)
  • 80 g cukru
  • 45 g kokosu
  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • trochu sušené vanilky
  • 1 lžička rumu
Navíc
  • moučkový cukr na obalování

Postup

Všechny ingredience smícháme a vypracujeme těsto, které dáme do lednice na pár hodin odležet. Těsto by mělo být trochu lepkavé, aby na něm dobře držel moučkový cukr.

Z těsta tvoříme kuličky, které obalíme v moučkovém cukru a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 10–15 minut.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s