Blog

Jablkový makovec

U nás doma má cokoliv makového většinou velký úspěch. Když jsem upekla tenhle makovec poprvé, vytratil se ani nevím kam, a nezůstala po něm ani jediná fotka. Proto jsem ho upekla znovu a rozhodně ne naposledy. Ani jsem nevěřila, že bude tak moc dobrý, protože je úplně bez cukru, bez mouky a bez tuku. Je…

Rebarborový koláč

Rebarbora je zelenina, která má rozhodně své milovníky a taky odpůrce. Je sice hodně kyselá, ale v koláči dokáže okouzlit svou jedinečnou chutí. Navíc má spoustu vitamínů a přispívá k detoxikaci organismu, ale s konzumací bychom měli být opatrní, protože se nedoporučuje ve větším množství třeba těhotným a kojícím ženám nebo malým dětem. Sezóna rebarbory…

Čokoládová bábovka

Tuhle bábovku peču už roky a vždycky když jdu pro recept, divím se, že ho na tady na blogu ještě nemám. Bábovka je opravdu hodně kakaová a proto je potřeba to vyvážit větším množstvím cukru, než bych do bábovky použila obvykle. Ale samozřejmě můžete cukr z části nahradit třeba medem nebo jiným sladidlem. Na polevu…

Tvarohová bábovka s kokosem

Bábovka je takovým naším národním pokladem. Existuje nespočet druhů a každá babička umí nejlíp tu svojí. Tahle tvarohová bábovka je krásně vláčná, ale vlastně i nadýchaná a chutná skvěle. Já jsem jí ozvláštnila kokosem a kakaovými proužky. Potřebujeme: Postup V jedné míse vyšleháme vejce, máslo, cukr a med (vše v pokojové teplotě!) do nadýchané pěny. Přidáme tvaroh,…

Batátové brownies s ořechy

Batáty neboli sladké brambory už jsou dnes běžnou součástí našich jídelníčků, ale ještě před pár lety tak známé nebyly. Chuťově bych je přirovnala jako něco mezi bramborami a mrkví. Mají spoustu vitamínů a jsou pro naše zdraví prospěšné. Pokud jste jim nepřišli na chuť jako příloze k slanému jídlu, určitě je vyzkoušejte nasladko. Já tyhle…

Mecháčky

Poprvé jsem dělala tyhle mechové cupcaky minulý rok na Velikonoce a tolik jsme si je zamilovali, že se z nich nejspíš stane velikonoční tradice. Svou zelenou barvou jsou krásným symbolem jara a s velikonočními vajíčky jim to náramně sluší. Stejným způsobem jako cupcaky jde jako mecháček udělat i dort. Potřebujeme: Na těsto: Na krém: Na dokončení: Postup…

Medové perníčky

Ať už na Vánoce, nebo na Velikonoce, perníčky u nás nikdy nesmějí chybět. Tyhle medové mám nejradši. Podle tohohle receptu peču perníčky už roky a pokaždé se povedou trochu jinak. Dělávám je z různých muk, někdy celozrnné, někdy bezlepkové, jindy klasické. Někdy tmavší, jindy světlejší, s cukrem i jenom medové, míň či víc kořeněné. Pokaždé…

Mrkváčky

Mrkváčky, neboli mrkvové šátečky s povidly, jsou zdravé, rychlé, snadné, bez cukru a přesto chutnají skvěle. Mají jediný nedostatek – strašně rychle mizí. Doporučuji udělat je z dvojité dávky. My jsme je snědli ve dvou za večer. Když je trochu pocukrujete, vypadají ještě lépe a určitě jimi ani návštěvu neurazíte. Cukr ale není vůbec nutný.…

Míša řezy

Kdo by nemiloval tradiční Míša řezy. Kakaový piškot a tvarohem a čokoládou navrch je kombinace, která si získala velkou oblibu. Já tyhle řezy dělám asi tím nejjednodušším způsobem – s jednou mísou a jednou lžící, samozřejmě za pomoci kuchyňského robota. Je to vlastně rychlovka, která sklízí velký úspěch. A poměry jsou taky dost snadné na zapamatování,…

Cheesecake

Tenhle klasický cheesecake miluju. Chutná jako z kavárny a přitom je příprava tak snadná. Ideální je péct ho den dopředu, aby v lednici správně vychladl a uležel se. Můžete ho mnoha způsoby ozvláštnit a podávat s různým ovocem, přelivy či omáčkami. To už je jen na vás a tenhle tradiční dezert může pokaždé vypadat úplně jinak. Potřebujeme: Na…

Načítání…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.